TRT’nin sevilen belgesellerinden ‘Ömür Dediğin’ adlı programın yapımcı ve sunucusu Zeliha İlhan Doymuş Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Öğleden önce yapılan “Topluluk Önünde Konuşma Sırları” konulu atölye çalışmasında Zeliha İlhan Doymuş öğrencilere, “TRT yaklaşık 8000 çalışanı ve 11 kanalı ile büyük bir aile. Radyoları, televizyon kanalları ile Dünyaya ve Türkiye’ye birçok alanda hizmet etmeye çalışıyor. Aynı zamanda kamu yayıncılığı da yapıyor. Ticari kaygının ötesinde dinleyenleri ve izleyenlerini hem eğitiyor, hem bilgilendiriyor ve hem de eğlendiriyor.” dedi.
TRT hakkında bilgi verdikten sonra Zeliha İlhan Doymuş sahne korkusunu yenme, akıllı hazırlık, etkili konuşma, sahneye çıkış anı vb. konularında öğrencilere bilgiler vererek akabinde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Öğleden sonra İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye ise İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Toksarı ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Demirbağ, Fakülte Sekreteri Metin Koçak ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal Kılıç, “İletişim Fakülteleri iletişim kanallarını sonuna kadar zorlayıp mesleklerinin gereğini en güzel şekilde yerine getirmesi gereken öğrencileri bulunduran bir fakültedir. Artık bugün iletişim çağındayız. Bizler öğrencilerimiz için alanında uzmanlaşmış kariyer yapmış, çalışmaları ile ön plana çıkmış, başarısını yaptıkları ile ispat etmiş değerli iletişimcileri sizlerle buluşturmak için bu ve buna benzer programları gerçekleştiriyoruz. Davetimize icabet ederek bizlerle bir araya gelen konuğumuz Zeliha İlhan Doymuş’a ve programa katkı sağlayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Söyleşisini gerçekleştirmek üzere sahneye çıkan Zeliha İlhan Doymuş kendisinden bahsettikten sonra “Ömür Dediğin” adlı programdan kısa bölümler izletti.
Söyleşide Zeliha İlhan Doymuş “Biz bu projeyle kaybettiğimiz değerlerimizi, vefa, sevgi, arkadaşlık, dostluk gibi bizi biz yapan Türk toplumunu bu güne taşıyan değerleri öne çıkarmaya çalışıyoruz. Biz TRT olarak istiyoruz ki bu tür değerleri ekrandan verirken kaybedilen değerlerimizi gün yüzüne çıkartalım. İlişkilerimizi ve yaşantımızı ona göre belirleyelim. Aynı zamanda yaşlı nedir? Yaşlıya nasıl değer verilir? Sadece yaşlılık değil, evliliklerin nasıl olması adına da bunu yapıyoruz. Evliliklerde olması gereken nedir?, Bunca insanı bu zamana taşıyan bağlar ne? İşte bu ve buna benzer hususları bu proje ile sizlere vermeye çalışıyoruz. Bizi biz yapan iyi de olsa, kötü de olsa değerlerimizdir. Kader var, kaderin üstünde kader var. Allah Teâlâ bize akıl vermiş, bize akıl vererek bizi diğer canlılardan ayırmıştır. Hayatımızda ki her şeyi, iyiyi de kötüyü de biz tercih ediyoruz.” dedi.
Söyleşi, Dekan Prof. Dr. Kılıç’ın, Zeliha İlhan Doymuş’a teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.