Milli Yol Partisi İl Başkanı Zeki Haral sağlıkta yaşanan durumla ilgili basın açıklaması yaptı.Haral”Sağlıkta Güzel şehrimiz her alan da olduğu gibi sağlıkta da kaderine terk edilmiş durumdadır. İktidardan yatırım alamadığı gibi elindekilerden olmuştur. Şimdi isterseniz hafızalarımızı tazeleyelim.
Gelin hep beraber sağlıkta maziye gidelim. Elimizde neler varmış?
Askeri hastane
Kızılay hastanesi
Numune Hastanesi
Devlet Demir Yolları Hastanesi
SSK ve
Üniversite Hastanelerinin bulunduğu bir Sivas.
Hemşehrilerimizin 6 hastaneden hizmet aldığı Ak Partisiz yıllar. Kurumlarda hizmet veren doktor ve sağlık personelini saymadık bile.
Daha sonra bir bir kapanan Askeri Hastane ki Savunma Bakanı Sivas’lı iken kapandı.
Kızılay Hastanesi, iktidar partisinin yürürlüğe soktuğu‘tam gün çalışma yasası’nın kurbanı oldu.
Bölge Hastanesi yapacağız boş vaatleriyle Devlet demir yolları hastanesi, Sigorta Hastanesi ve Numune hastaneleri kapandı. Hatta Numune hastanesinin binası dahi yasal süreç sonlanmadan yıkıldı.
Böylece Sivas da sağlıkta bizler bölge hastanesi beklerken, yeni yapılan Devlet hastanesi ve Üniversite Hastanesine (çalışanların bile umudunu kestiği) kaldı. Sivaslı birkaç yıl bu iki hastaneye mahkûm kaldı.
O dönemki eleştirilere, mevcut iktidar vekilleri, yatak kapasitemiz yeterli, yeni hastane yaptık, daha ne istiyorsunuz yaklaşımları ile cevap verdiler. Daha sonra mevcudun yetersizliği, birazda kamuoyu baskısıyla,eski SSK Hastanesi tekrar büyük reklamlarla, Sivaslıya karlı dağdan kar bağışlıyorlarmış edasıyla, Devlet hastanesinin bir parçası olarak kör topal açılmak zorunda kalındı. Hizmet bakımından halada eski günlerine kavuşmuş değil.
Üniversite Hastanemiz geçmiş yıllarda çevre illerden hasta alırken, tedavi ve hizmet bakımından bölgemizde sayılı hastanelerin arasındayken. Doktor olamayan bölümler, yanlış yönetimler, küstürülen akademisyenler ve yetersiz ekipman ile personel eksikliği, devletten yeterli mali destek alamama gibi nedenlerle, Sivas halkının güvenini yitirmiş bir halde, maalesef bugün kör topal hizmet vermeye çalışıyor.
Devlet hastanesinde ki yoğunluk, alınamayan randevular doktor ve sağlık personeli sayısının yetersizliği, aylar sonrasına verilen ultrason, mr, tomografi vb. gibi radyolojik tetkik sıraları ve randevu alınamayan ve doktoru olmayan bölümler.
Sonuç Şifasını Şehir Dışında Gurbette arayan GarametliSivaslı. 20 yılın sonunda sağlıkta geldiğimiz durumun fotoğrafı ne yazık ki bu.
SAHİ SİZ NEYİ BAŞARDINIZ?”dedi.