
Yiğidolar evinde Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında komşu su ve kardeş takımı Malatya spor ile karşı karşıya geldi. İki takımın da kötü gidişe ‘dur’ demek istediği kritik maç da sonunda kazanan Sivas spor oldu.
Malatya sporun kader macıydı ya var olacaktı yada lige veda edecekti öne geçmesine rağmen müsabakada Sıvas spora yenilmekten kurtulamadı Yiğidolar da haftalar sonra üç puanı cebine koyarak artık rahat nefes almayı becerdiler .
karşılaşmayı Arda Kardeşler yönetti güzel bir maç idare etti diyebilirim.
Yiğidoların gollerı Kayode, ve Fajr den geldı Malatyaspor un golü Kenan Özer den
Sivasspor sahaya Muammer, ile çıktı Erdoğan, Goutas, Caner, Uğur, Koray, Kerem, Fayçal, Pedro, Gradel, Kayode ile maça başladı.
Maça iyi başlayan sıvasspor oldu ama şlk golü konuk ekip buldu . Campi’nin orta alandan gönderdiği uzun topla sağ kanatta savunma arkasına sarkan Mounir’in içeriye çevirdiği topu Kenan Özer filelere gönderdi sıvasspor da defans hatasının kurbanı oldu.
Sivasspor ikci yarının başında beraberliği yakaladı. Kornerden gelişen yapılan ortada Gradel’in asistinde harıka bir yer tutan ve sadece dokunan Kayode meşin yuarlağı ağlara gönderdi oyuna denge geldi ..
Sivasspor öne geçtiğinde maçın son çeyreğıne girilmişti . Gradel’in asistinde topla buluşan Fayçal Fajr, ceza sahası dışından atığığı müthiş golle Yiğidoları öne geçirdi ama ne golu 30 metreden atılan bir goldü .
Son dakikada Malatyaspor beraberliğe çok yaklaştı. Ceza sahası içine yapılan ortaya çok iyi yükselen Dicko’nun kafa vuruşunda top direkten döndü buda müsabakanın kader anıydı diyebilirim .
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sivasspor, geriye düştüğü maçı kazanarak dört maç sonra sahadan üç puanla ayrıldı. Öte yandan teknik direktör Marius Sumudica ile yollarını ayıran konuk ekipte, göreve oyuncu-teknik direktör modeli ile gelen kaptan Adem Büyük, ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı
Bu sonuçla Sivasspor, ligde dört maç sonra üç puanla tanışırken, Malatyaspor’da artık tamamen zemine çakıldı üç puan hasreti ise on dört maça çıktı. Yiğidoları yürekten kutluyorum ..