Sivas Valiliği himayelerinde Kültür AŞ öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla ‘Sivas Şehir Akademisi’ programı düzenlenecek.
Bahar ve güz dönemi şeklinde, güncellenerek yılda 2 kez yapılacak olan akademi eğitim programına 21 Şubat 2022 tarihine kadar www.sivaskultur.com.tr adresinden online yada Sanayi Mektebi Müzesi ile Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi’nden direkt kayıt alınacak.
Dr. Savaş Şafak Barkçin’in Medeniyet Atölyesi, Prof. Dr. Nurullah Genç’in Şiir-Edebiyat Atölyesi, Yazar Saadettin Acar’ın Sezai Karakoç Atölyesi ve Gazeteci-Yazar Ersin Çelik’in Medya Okuryazarlığı (İletişim ve Yeni Medya) Atölyesi’nde eğitim vereceği akademi çalışmaları Sivas Sanayi Mektebi Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan eğitimlerin ilki 1-31 Mart tarihlerinde yapılacak.
Ortaçağın Karanlık Dünyasını Aydınlatan Sivas’ta Yeni Kalemler Yetişecek
Düzenlenen akademinin önemine değinen Vali Salih Ayhan, Sivas’ın bir dönem eğitim ve âlimler beldesi olduğunu hatırlatarak, Kültür AŞ öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla önemli bir çalışmaya imza atıldığını söyledi. Dr. Savaş Şafak Barkçin, Prof. Dr. Nurullah Genç, Yazar Saadettin Acar ve Gazeteci-Yazar Ersin Çelik’e verilecek eğitimlerden dolayı teşekkür eden Vali Ayhan, “Medeniyetler Beşiği Sivas geçmişinden aldığı tüm zenginlikleri şehri ve ülkesi için en üst düzeyde kullanmaya çalışan bir şehir olmuştur. Yapılacak akademi ile de usta kalemlerin yetişeceğine inanıyorum” dedi.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde “şehirlerin anası” olarak Sivas’ı işaret ettiğini anımsatan Vali Salih Ayhan, “İlk çağlardan günümüze çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan ve bu medeniyetlerin pek çok önemli eserini bünyesinde barındıran ilimiz, Orta Çağ’ın karanlık dünyasında 13 üniversitenin aynı anda faaliyet gösterdiği bir bilim, kültür ve medeniyet şehri olmuştur. Hititler döneminin stratejik kalesi olan Sivas; Kadı Burhâneddin, Danişment, Eretna Beyliği’nin başkentliğini yapmış, Selçuklu Devleti’nin Darü’l A’la’sı (Yücelik Beldesi) ve Darü’l Uleması (Âlimler Beldesi) olmuş, Osmanlı İmparatorluğu’nun eyalet merkezliğini üstlenmiş, Cumhuriyet’in ise temelleri bu şehirde atılmıştır. Halen eğitimden kültüre, spordan sanata birçok alanda güzel çalışmalara imza atan ilimiz, nitelikli ve özgün projelerle de adından söz ettirmiştir. Bu projelerden birisi de hiç kuşku yok ki Sivas Şehir Akademisidir” diye konuştu.
Alanında ilgili vatandaşlarımızı 21 Şubat 2022 tarihine kadar Sivas Şehir Akademisine kayıt yaptırmalarını beklediklerini dile getiren Vali Ayhan, bu çalışmanın hayata geçmesinde emeği olanlara da teşekkür etti.