
İYİ Parti Sivas İl Kongresinde İl Başkanı Volkan Karasu’nun, Büyük Birlik Partilileri hedef alarak söylediği “BBP’den PKK’lı çıkar, İYİ Partiliden çıkmaz” şeklindeki ifadeler Sivas’ta büyük tepkiye neden oldu. Karasu’nun sözleri hem BBP camiasında hem de Alperenler arasında iftira olarak değerlendirildi ve ahlaksızca bulundu.
Tepkiler bugün somut bir adımla devam etti. Alperenlerden oluşan bir grup, İYİ Parti Sivas İl Başkanlığı önüne “Muhsin Başkanın Alperenleri” yazılı siyah çelenk bırakarak protesto gerçekleştirdi. Grup adına yapılan açıklamada, Karasu’nun sözlerinin yalnızca BBP’yi değil, “bu milletin değerlerini ve şehitlerin hatırasını” hedef aldığı vurgulandı.
“MUHSİN BAŞKAN’IN ALPERENLERİNE DİL UZATMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”
Alperenler tarafından yapılan açıklamada, merhum Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’na bağlılığın bir şeref olduğu vurgulanarak şu ifadeler kaydedildi:
“Muhsin Başkan, hayatı boyunca siyasetin merkezine ahlakı koymuştur. Terörün her türlüsüne karşı net bir duruşu olmuş, ‘Terörün kıyısından geçen adamı partimin kapısından içeri sokmam’ diyerek tavrını ortaya koymuştur.”
“ALPERENLER BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR”
Protestoda yer alan Alperenler, kendilerinin her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını belirterek: “Alperenler, bu ülkenin birliği ve bekasının sigortasıdır. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinde yürüyen bizler, kimsenin tehdidine veya iftirasına boyun eğmeyiz.”
denildi.
Olay, Sivas’ta siyaset arenasında tartışılmaya devam ediyor.

