Antalya escort Antalya escort bayan Antalya bayan escort

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı - MySivas.Com Sivas HaberleriMySivas.Com Sivas Haberleri

30 Kasım 2023 - 21:04

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı

Son Güncelleme :

26 Eylül 2023 - 16:16

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.Altunkaya mesajında”Son ilâhî vahyin diliyle “Âlemlere rahmet” olarak gönderildiği belirtilen ve mü’minler için “En güzel örnek” olarak takdim edilen peygamberimiz, önderimiz ve rehberimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğum gününe kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Yüce Rabbimize hamd ü senâlar olsun. Onun, hayatı anlamlandırmaya çalışan tüm insanları kuşatan evrensel çağrısının merkezinde imân ve istikâmet konuları iki önemli başlığı teşkil etmektedir. İmâna daveti ile Hz. Peygamber (sav), dünya hayatının tamamını kuşatan ve âhiret hayatında ebedî mutluluğu hedefleyen, gönüllere huzur ve sükûnet bahşeden kâmil bir imânın sevdasını sürmeyi hedef olarak göstermiştir. Bu ideal hedefe de ancak dengeli, hak sahiplerine haklarının verilmesini ve her adımı Hakk’ın rızası için atmayı ifade eden istikâmet hassasiyetiyle ulaşılabileceğini belirtmiştir. Kur’ân-ı Kerîm’e ve Sünnet-i Seniyye’ye ittibâyı, dünyevîleşmeye tepki göstererek gönlü Hakk’a bende kılmayı ve mârifet nûruyla hayata anlam katma çabasını imânın temelleri olarak gören nebevî yöneliş, ahlâkî olgunluğu da imânın bir yansıması olmasıyla bakımından istikâmetin göstergesi olarak kabul etmiştir. Bir başka deyişle, Efendimiz Hz. Muhammed (sav), imân ve istikâmeti bir hakîkatin iki yönü olarak benimsemiş ve ancak bu iki yönlü hakîkatle Hakk’ın rızâsına ulaşılabileceği gerçeğini ideal hedef olarak göstermiştir. Cömertlik, güler yüzlü olmak, mahzun gönülleri sevindirmek, dünya için kızmamak, sabır, insanları sevindirmek, boş söz konuşmamak, hastaları ziyaret etmek, alçak gönüllü olmak, affetmek, yetimin başını okşamak, tevekkül etmek, rıza, teslimiyet ve nefsinin direncini kırmak gibi ahlâkî ilkeleri istikâmetin parametreleri olarak takdim eden Efendimiz (sav), imânın hayatla İslâmî bir perspektifle buluşabilmesinin ancak bu başlıklara riayetle mümkün olabileceğini ömrü boyunca ifade etmiş ve bu kabulünü ahlâkî yetkinliği ile gözler önüne sermiştir.

Diyanet İşler Başkanlığımız gün geçtikçe yalnızlaşan, kalbi ve fiilleri arasındaki uyuşmazlık nedeniyle anlam arayışında sıkıntılar yaşayan gönüllere Hz. Peygamber’in (sav) evrensel ve fıtrata uygun yönlendirmelerini hatırlatmak ve onları bu girdabın içerisinden esenlik yurduna salimen ulaştırabilmek için bu yılın Mevlîd-i Nebî temasını “Hz. Peygamber, İman ve İstikâmet” olarak belirlemiştir. Her zamankinden daha fazla kalbinin sesine, sözünün mesajına ve ahlâkî olgunluğuna ihtiyaç duyduğumuz Efendimizin (sav) doğum gününün İslâm âlemine ve tüm insanlığı hayırlar getirmesini diliyorum. Bu mübarek doğumun Peygamberimizi (sav) daha yakından tanımamıza vesile olmasını diliyor, nice Mevlîd-i Nebî günlerine bizleri kavuşturmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”dedi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.